Ouders oriënteren zich steeds vaker via het internet

Ouders oriënteren zich steeds vaker via het internet

Onze mobiele telefoon is niet meer weg te denken en ouders oriënteren zich daarom steeds meer op het internet om een geschikte school voor hun kind te vinden. De website is dan ook één van de eerste middelen waarmee ouders in contact komen. Belangrijk dus om dit middel goed in te zetten en bij te houden. Niet alleen voor ouders, maar ook voor de school zelf.

Oriëntatieproces
Hoewel het uitdelen van een brochure voorheen een effectieve wervingsstrategie was, kijken ouders tegenwoordig steeds vaker als eerst op de website van een school. Uit onderzoek blijkt dat bij het beslissingsproces oriënterende ouders eerder op de website van een school kijken, dan dat zij een brochure lezen. Hierbij speelt gemakzucht een grote rol, aangezien men tegenwoordig gemakkelijk via smartphones op de website van een school terecht kan komen. Ook is informatie over de scholen binnen handbereik en verloopt het hele proces vanaf de bank in de woonkamer. Veel ouders maken gebruik van vergelijkingssites zoals Scholen op de kaart om de ideale school te vinden voor het kind.

Gebruiksvriendelijkheid
De belangrijke aspecten van een website zijn gebruiksvriendelijkheid en de vindbaarheid van informatie. Daarom is het noodzakelijk om niet alleen te letten op hoe de website eruitziet en functioneert, maar ook of de informatie compleet is en hoe gemakkelijk dit te vinden is. Is alle praktische informatie voor (potentiële) ouders gemakkelijk te vinden? En hoeven ze niet vijf keer door een menu heen klikken voordat ze bij het team uitkomen of de openingstijden kunnen zien?

Inmiddels heeft bijna iedereen een smartphone en wordt deze ook veelvuldig gebruikt om websites te bezoeken. Het is dus belangrijk om een website te hebben dat niet alleen responsive is, maar ook vanuit de ‘mobile first’ gedachtegang is gemaakt. Zo weet je zeker dat jouw website het goed doet op alle apparaten. Goed nieuws, de websites van Nieuweschoolwebsite.nl worden vanuit de ‘mobile first’ gedachte ontworpen.

Vergroot de online vindbaarheid van jouw school
Wil je het ouders makkelijk maken om jouw school te vinden? Lees dan snel ons artikel over hoe je de online vindbaarheid van jouw website kunt verbeteren. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rij gezet, zodat je snel uit de voeten kunt met de vindbaarheid van jouw school.

Afspraak maken voor een professionele website?