Beveilig jouw website met een SSL-certificaat

Beveilig jouw website met een SSL-certificaat

Het is je misschien nog niet opgevallen, maar niet alle (school)websites die je bezoekt zijn beveiligd. Tegenwoordig is het belangrijk om een SSL-certificaat te hebben voor een veilige verbinding tussen de server en de website. Met betrekking tot de privacywetgeving die in mei 2018 is ingegaan, kan je er niet meer omheen: het hebben van een SSL-certificaat is een must have voor de beveiliging van je website. Moderne browsers zoals Mozilla, Firefox en Google Chrome markeren websites als ‘onbetrouwbaar’ zodra zij geen SSL-certificaat hebben.

Wat is een SSL-certificaat?
SSL staat voor ‘Secure Sockets Layer’. Er wordt een beveiligde laag geplaatst tussen een server en een internet browser. Om te zien of een website voorzien is van een SSL-certificaat heeft deze altijd een ‘https’ verbinding in de link staan en een slotje naast het webadres. De verbinding wordt dankzij het certificaat versleuteld, waardoor vertrouwelijke informatie niet door derden kan worden onderschept.

SSL-certificaat zorgt voor online vindbaarheid
We hebben in dit artikel beschreven hoe je de online vindbaarheid van jouw website kunt verbeteren. Hierin komt ook naar voren dat Google voorkeur heeft voor websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat.

Hoe krijg ik een SSL-certificaat voor mijn schoolwebsite?
Ben u al klant van Nieuweschoolwebsite.nl? Dan bieden wij dit certificaat aan voor € 69,- per jaar (exclusief btw). Wij zorgen dat er een certificaat aan jouw domeinnaam wordt gekoppeld, alles verloopt geheel automatisch en je hoeft verder niks te doen.

Mocht je na het lezen van onze blog interesse hebben in een nieuwe schoolwebsite of vragen hebben over een van onze pakketten? Aarzel dan niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen of om contact met ons op te nemen.
 

Afspraak maken voor een professionele website?