Zonder goede content is een site nergens

Zonder goede content is een site nergens

Stel je eens een prachtig vormgegeven schoolwebsite met een groot aantal functies voor. “Geweldig!” zul je in eerste instantie denken. Maar wat als je gaat lezen en je stuit op onsamenhangende teksten, onduidelijk taalgebruik of typefouten. Ben je dan - ondanks het waanzinnige design - nog zo enthousiast over deze website? Vind je de school achter de website betrouwbaar overkomen?

De kracht van tekst wordt vooral duidelijk als je bedenkt wat er over blijft van een website zonder enige tekstuele inhoud. Heel weinig eigenlijk. Het belang van tekst weegt net zo zwaar - zo niet zwaarder - als dat van het uiterlijk van de website.

Naast dat teksten onmisbaar zijn, zijn zij ook nog eens van invloed op het gedrag van je bezoekers. Als een ouder op zoek is naar een basisschool,  wil je maar een ding wanneer hij je website bezoekt: je wilt dat de ouder een goed beeld van je school krijgt en een afspraak maakt voor een eerste gesprek. Door middel van de juiste formulering, heldere teksten en een passende tone of voice geef je de ouders waarnaar zij op zoek zijn. Een ouder die meer wil weten over de openingstijden van jouw kindcentrum moet binnen een paar seconden kunnen lezen dat zijn/haar kind tussen 7.00 en 19.00 uur welkom is. Dit zorgt ervoor dat ouders overgaan tot actie (bijvoorbeeld aanmelding) of later weer terugkomen op de website.

Afspraak maken voor een professionele website?