Hoe is de privacy op jouw schoolwebsite?

Hoe is de privacy op jouw schoolwebsite?

Scholen dragen een grote verantwoordelijkheid voor de verwerking van leerlinggegevens. Omdat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van digitale leermiddelen en systemen, is het belangrijk dat deze juist bewaakt worden. Maar hoe zorg je nou dat de privacy van je leerlingen niet geschonden wordt?

Afgeschermde pagina’s
Het is van belang om de privacy van de leerlingen op de schoolwebsite goed te bewaken. Vaak blijft informatie die online staat op de website na verwijdering nog steeds zichtbaar.
Wil je geen foto’s van de kinderen op de publieke website zetten, maar wel alsnog delen met de ouders? Dit is mogelijk door middel van een afgeschermde pagina of een bezoekersmodule waarbij ouders, leerlingen en personeel kunnen inloggen. Vaak wordt zo’n module ook gebruikt om huiswerk of toetsen af te schermen. Zo heb je de volledige controle over wat er op de schoolwebsite staat en wie dit kan zien.

Het is ook mogelijk om specifieke documenten en berichten op de website af te schermen voor buitenstaanders. Zij moeten eerst met hun account inloggen voordat ze deze berichten op de website zien of kunnen lezen.

Meer weten?
Wil je meer informatie over onze bezoekersmodule? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, via de mail of telefonisch op: 0252 – 34 36 44.

Afspraak maken voor een professionele website?