Een nieuwe schoolwebsite, maar waar begin je?

Een nieuwe schoolwebsite, maar waar begin je?

Je hebt besloten een nieuwe website te laten maken voor je school. Hartstikke leuk! Maar waar moet je nu op letten bij het ontwikkelen van je nieuwe schoolwebsite? Hoe zorg je ervoor dat de nieuwe website er professioneel uitziet? En dat de website uitstraalt waar de school voor staat? Dat nieuwe ouders kiezen voor jouw school en niet de school een paar straten verderop?
We zetten een aantal tips op een rij om je op weg te helpen.

Zorg voor een frisse uitstraling
Je hebt een goede en professionele school. Maar dat zijn scholen bij jou in de buurt vast ook. Zorg er daarom voor dat de website frisse kleuren heeft en direct in het oog springt. Stel het team bijvoorbeeld voor op een leuke manier. Niet te veel poespas? Zorg dan voor een leuke foto van het team. Foto’s van kinderen en activiteiten (hou wel rekening met de  AVG) door de website heen zorgen ook voor een leuke en persoonlijke uitstraling.
 
Hou rekening met de doelgroep
Bedenk goed wie de bezoekers zijn van je website. De website moet goed toegankelijk zijn voor leerlingen en hun ouders. Zij zullen voor informatie vaak even op de website kijken. Maar ook nieuwe ouders zijn belangrijk. Het is aan te raden om aan die ouders te laten zien waarom jouw school de beste keuze is voor hun kind.
 
Welke informatie is onmisbaar op de schoolwebsite?
Bedenk waar (nieuwe) ouders het meest naar vragen. Deze informatie moet goed te vinden zijn op de website. Ouders zoeken bijvoorbeeld naar de visie en missie van de school, welke afspraken en regels op de school gelden of hoe het onderwijs is opgebouwd. Maar denk ook aan praktische zaken, zoals het ziekmelden van kinderen of het inschrijven van het kind en welke schooltijden de school hanteert. Vraag leerkrachten waar ouders graag over geïnformeerd willen worden. Neem dit mee in het ontwerp van de website.
 
Social media
Social media zijn goed te gebruiken om ouders te betrekken bij wat er op school gebeurt. Plaats bijvoorbeeld een Twitter-, Instagram-of Facebookfeed op de website zodat ook hier de leuke nieuwtjes te vinden zijn. Het is wel belangrijk om deze kanalen actief bij te houden, anders verliest het snel zijn waarde. Wij raden aan om minimaal één keer per week iets te plaatsen. Een digitale nieuwsbrief is ook een goede manier om ouders op de hoogte te houden. Dit kan bijvoorbeeld via de website Mailchimp. 
Het lijstje hierboven is nog lang niet volledig. Maar het vormt een goed begin. Ga bijvoorbeeld ook eens in gesprek met je medewerkers, ouders of leerkrachten van andere scholen.

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een moderne nieuwe website? Wij helpen je graag verder.
Je kunt ons aanbod op de website vinden.

Afspraak maken voor een professionele website?