“De website moet maar even wachten…”

“De website moet maar even wachten…”

Dat klinkt velen bekend in de oren. Logisch, want de taken stapelen zich op en de tijd vliegt voorbij. Toch is een website net zo belangrijk als het schoolgebouw. Je komt de school digitaal binnen. Het is jouw online visitekaartje en zoals het ook in het echte leven geldt: de eerste indruk is veelbepalend. Daarom worden speciaal voor onze bezoekers de 3 meest voorkomende redenen om de website aan zijn lot over te laten ontkracht en voorzien wij u van tips om wel met uw website aan de slag te gaan.

1. Er is geen nieuws.
Deels klopt dit, er gebeurt niet elke dag iets op de school dat als nieuws gebracht kan worden. Daarentegen is er altijd wel wat leuks of interessants over het onderwijs te melden. Waarom zou je niet een nieuwe vorm van content introduceren? Bijvoorbeeld een blog. Hoe kijk je aan tegen digitalisering in het onderwijs? Hebben de leerkrachten meegedaan aan de staking op 6 november? Voor een blog kan de school een roulatiesysteem instellen. Deze persoonlijke noot is goed voor de betrokkenheid van team en ouders.
 
2. Het is ingewikkeld.
Een goed CMS-systeem hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zorg voor een website met een gebruikersvriendelijk CMS-systeem waar iedereen mee uit de voeten kan. Dat kost even tijd, maar  bespaart uiteindelijk tijd - en ergernis.
Binnen een uur kun je via een ‘knoppencursus’ kennismaken met het CMS-systeem en vervolgens zelf aan de slag gaan.
 
3. Er is geen tijd.
In het geval van tijdgebrek is het goed om te kijken naar oplossingen. De website kun je zien als een etalage waar je je school in presenteert. Nieuwe informatie op de site kan via een digitale nieuwsbrief worden geplaatst. Of besteed het bijhouden van de website uit, dan weet je zeker dat je website altijd up-to-date is. Zo laat je website een goede indruk achter op nieuwe bezoekers. 

Afspraak maken voor een professionele website?