Ouderapp

Eén van onze specialisaties is ouderbetrokkenheid. We kunnen u hierin niet alleen adviseren, maar u kunt ook gebruikmaken van een gebruiksvriendelijke ouderapp van Mijnschoolinfo. De ouderapp is gemakkelijk zelf te beheren en kan worden gesynchroniseerd met uw nieuwe website.

Oudercommunicatie

Met de ouderapp kunt u op een handige manier, snel en effectief communiceren met ouders. In een beveiligde, afgeschermde omgeving plaatst u eenvoudig berichten, documenten, video’s en foto’s. Ouders hoeven niet in te loggen op een computer, maar zien alle berichten via een app op hun smartphone. U kunt het platform zo inrichten, dat ouders alleen berichten krijgen van de groep waar hun kind inzit. En heeft u bijvoorbeeld een spoedbericht voor alle ouders uit groep 3 waarin staat dat de leerlingen regenlaarzen moeten meenemen? Dan kunt u de app eenvoudig instellen, zodat alleen die ouders een melding krijgen op hun smartphone. Ouders hebben ook de mogelijkheid om op berichten te reageren, een mogelijkheid die ook (tijdelijk) geblokkeerd kan worden. Op die manier draagt de app bij aan het versterken van de ouderbetrokkenheid. 

Bovendien bespaart u ook nog eens veel kostbare tijd. U plant met de ouderapp bijvoorbeeld heel eenvoudig oudergesprekken. U hoeft geen briefjes meer mee te geven of verschillende e-mails te sturen. Met één druk op de knop kunnen ouders een tijdstip kiezen, dat voor hen het beste uitkomt. Hieronder staan de meest gebruikte functies van de ouderapp op een rij.

Intekenlijst voor evenementen
Vraag ouders zich in te tekenen op evenementen met een intekenlijst. U ziet in één oogopslag wie er hebben gereageerd.
Persoonlijke agenda
Iedere gebruiker heeft een persoonlijke agenda, met evenementen uit zijn groep. De evenementen zijn direct toe te voegen aan de privé-agenda van de gebruiker.
Spoedberichten
Is er een belangrijk bericht? Met spoedberichten ontvangen een push-bericht op hun smartphone.
Automatische nieuwsbrief
Verstuur automatisch een overzicht van de berichten van afgelopen week en de agendapunten van komende week. Vul dit eventueel aan met een voorwoord.
Adresboek
Bel of mail leden uit uw groepen direct vanuit de app. 
Leerlingportfolio
In deze handige module vindt u alle communicatietools die u als school nodig heeft in de communicatie rondom een leerling. Samen met de leerkracht stelt de leerling zijn of haar doelen op. In het werkblad delen de leerling en leerkracht updates over de voortgang via documenten, video’s of berichten. 

Nieuwsberichten en agenda beheren via de ouderapp

 
Wij kunnen de ouderapp aan het CMS van uw schoolwebsite koppelen. Op deze manier is het heel makkelijk om direct via de ouderapp agendapunten en nieuwsberichten op uw website te plaatsen. 

Meer informatie


Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie hebben? Vul dan onderstaand formulier in of bel ons op 0252 - 34 36 44.
Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en kosten. Ook is het mogelijk om een demopresentatie aan te vragen.
Zo ervaart u zelf hoe makkelijk en handig de ouderapp is.