Aanvullende diensten

Nieuweschoolwebsite.nl is een initiatief van Huis Communicatie. Huis Communicatie is een full service bureau, met onderwijs als specialisatie. En meer dan een communicatiebureau alleen. U kunt ons ook inschakelen voor projectmanagement, projectleiding bij scholenfusies, nieuwe onderwijsconcepten en marketingcommunicatie. Huis Communicatie is breed inzetbaar. Omdat bij projecten en tal van problemen communicatie de spil – of de oorzaak is. Huis Communicatie werkt voor alle onderwijssectoren, voor besturen en leidinggevenden. Hieronder vindt u een greep uit de diensten die wij aanbieden.

ONTWERP NIEUWSBRIEF

Huis Communicatie ontwerpt een nieuwsbrief in de huisstijl van de school. Dit ontwerp kan voor diverse e-mail programma’s gebruikt worden, zoals MailChimp, Office365, DigiDuif en Mailfabriek. Indien gewenst maken wij een MailChimp-account aan om gratis nieuwsbrieven te kunnen versturen.

INRICHTING SOCIAL MEDIA KANALEN

Huis Communicatie maakt uw social media accounts aan en richt deze in (logo’s, headers, teksten, enz.), zodat er een goede basis staat voor het gaan gebruiken van de social media kanalen.

SOCIAL MEDIA PROFILERING

Huis Communicatie stelt een social media plan op en kan dit eventueel ook voor de school uitvoeren (zoals een Facebookpagina opzetten en beheren).

SCHRIJVEN VOOR HET WEB

Een webredacteur van Huis Communicatie schrijft specifieke webteksten op basis van input van de school.

VERTALING NAAR HET ENGELS

Een webredacteur van Huis Communicatie vertaalt uw webteksten naar het Engels.

NIEUWE HUISSTIJL

Huis Communicatie ontwikkelt een nieuwe huisstijl, inclusief een nieuw logo en communicatiemiddelen naar keuze.

VIDEO

Huis Communicatie maakt voor u een promotie- of informatievideo over uw school.

FOTOGRAFIE

Er komt een professionele fotograaf een dagdeel naar de school om foto’s te maken. Uit de foto’s kan een selectie gekozen worden van 20 beelden die rechtenvrij, bewerkt en in hoge resolutie geleverd worden. De foto’s kunnen meteen gebruikt worden voor de nieuwe website, maar zijn uiteraard ook voor andere toepassingen geschikt.

VINDBAARHEID / ZOEKWOORDENANALYSE (SEO)

Huis Communicatie onderzoekt op welke woorden nieuwe ouders zoeken naar een school in uw regio en adviseert u hoe u beter gevonden kunt worden.

SCHOLEN OP DE KAART

We zorgen voor een goede profilering van uw school op scholenopdekaart.nl, waar ouders scholen kunnen vergelijken. Wij koppelen tevens uw website met deze vergelijkingssite.

TRAINING BEHEER WEBSITE

Bij de oplevering van een website, krijgt u gratis één training in het gebruik van het CMS. Zo kunt u de website beheren. Wilt u daarna nog een training? Dan kunt u die bij ons aanvragen.

COMMUNICATIESCAN WEBSITE

Huis Communicatie scant uw website op actualiteit, aantrekkelijkheid toon, leesbaarheid, enzovoort. 

GOOGLE ANALYTICS RAPPORTAGE

U ontvangt een rapportage over de bezoekersaantallen, bezochte pagina’s, enz. van uw website.

ONTWIKKELEN, VORMGEVEN EN TEKSTREDACTIE SCHOOLGIDS

Een redacteur van Huis Communicatie schrijft de teksten voor uw schoolgids. Wij maken een professioneel ontwerp en plaatsen indien gewenst de schoolgids op uw website.

ONTWIKKELEN, VORMGEVEN EN TEKSTREDACTIE JAARVERSLAG

Een redacteur van Huis Communicatie schrijft de teksten voor uw jaarverslag. Wij maken een professioneel ontwerp en plaatsen indien gewenst het jaarverslag op uw website.