Privacy op uw schoolwebsite? Dat kan!
Eind 2014 barstte de discussie los over de privacy van leerlinggegevens. Toen werd bekend dat uitgeverijen van educatieve materialen toegang kregen tot grote hoeveelheden persoonsgegevens van basisschoolkinderen. 

Lees meer 
 21e eeuwse vaardigheden
21st century skills. Het is een term die al jaren bekend is in de onderwijswereld. 21e eeuwse vaardigheden, zoals we de term in het Nederlands omschrijven, zijn vaardigheden die leerlingen van nu nodig hebben om straks in de maatschappij te kunnen functioneren. Dit zijn vaardigheden als creativiteit, samenwerken, probleemoplossend vermogen en kritisch denken. Verder is een betrokken en  nieuwsgierige houding belangrijk in de 21e eeuw. Maar ook ICT-basisvaardigheden en media wijsheid zijn benodigde vaardigheden

Lees meer 
 Waarom een professionele schoolwebsite belangrijk is
Websites zijn niet meer weg te denken uit onze tijd. Vrijwel elke winkel en elk restaurant heeft een website. Zoekt u informatie over openingstijden? Dan zoekt u vast snel even op Google om de website te vinden. Ook voor scholen is een website erg belangrijk. Niet alleen voor het informeren van ouders die al betrokken zijn bij de school, maar ook om nieuwe ouders te bereiken.

Lees meer 
 Nieuw: uw huiswerk online
De zinnen “De hond heeft mijn huiswerk op gegeten” en “Mijn zusje heeft mijn huiswerk kwijt gemaakt” heeft u vast weleens gehoord. Komen uw leerlingen regelmatig op school met een reden waarom het huiswerk niet is gemaakt? Zijn ze bijvoorbeeld onderweg naar huis het huiswerk kwijtgeraakt? Met de huiswerkmodule van Nieuweschoolwebsite.nl is dat verleden tijd.

Lees meer 
 Tips voor een goede schoolwebsite
Tips voor een goede schoolwebsite U heeft besloten een nieuwe website te laten maken voor uw school. Gefeliciteerd! Waar moet u nu op letten bij het (laten) ontwikkelen van uw schoolwebsite? Hoe krijgt u een professionele website? Hoe zorgt u ervoor dat uw website uitstraalt waar uw school voor staat? Dat nieuwe ouders kiezen voor úw school en niet de school een paar straten verderop?
 
We geven u een paar tips om u op weg te helpen.

Lees meer