Verkeersveiligheid neemt toe door kinder-app
Kinderen hebben een grote fantasie. Wie kan het zich niet herinneren? Urenlang op een muurtje zitten, omdat je dacht dat er iets spannends gaande was in een gebouw. Puzzels oplossen tijdens een speurtocht om zo de wereld te kunnen redden. Bijna iedereen heeft zich als kind wel eens voorgedaan als geheim agent. Van die fantasie maken ze in Oslo goed gebruik bij het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Lees meer 
 ICT in het onderwijs: 4 randvoorwaarden
Wie niet digitaal vaardig is, dreigt in de huidige samenleving buitenspel te raken. ICT is overal. Een reis boeken, solliciteren, boodschappen doen, een rekening betalen, bijna alles kan digitaal afgehandeld worden.
 
Ook in het onderwijs wordt het gebruik van ICT steeds belangrijker. Zo kan het leerlingen ondersteunen in hun leerproces. Maar het zorgt er ook voor dat scholen processen efficiënter in kunnen richten. Bovendien vergroot het de transparantie naar ouders toe en kan ICT ingezet worden om de communicatie met ouders te verbeteren

Lees meer 
 In 10 stappen naar een succesvol intranet
Een intranet is een fantastisch medium om kennis uit te wisselen en de informatieverstrekking binnen uw organisatie te professionaliseren. Daarnaast bespaart het ook nog eens veel tijd en kosten. Een succesvol intranet levert een blijvende bijdrage aan de organisatiedoelen en aan het dagelijkse werk. Maar hoe begeleidt u het proces om te komen tot een interne community die bijdraagt aan de organisatiedoelen.

Lees meer 
 Hoe herken je een goede en leerzame app of website?
Er zijn ontzettend veel apps en websites voor kinderen te vinden op het Internet. Maar hoe herken je een goede en leerzame app of website? Het is voor leerkrachten en ouders niet altijd makkelijk kiezen. Kennisnet heeft daarom een overzicht gemaakt van 125 leerzame apps en websites.

Lees meer 
 Zelf kiezen wanneer je bereikbaar bent
Op vrijdagavond of in het weekend nog even een mail beantwoorden van een ouder. In het weekend appjes ontvangen van je mentorleerlingen met brandende vragen. Herkenbaar? Het is vandaag de dag heel normaal om als leerkracht bijna 24/7 bereikbaar te zijn voor ouders en leerlingen. Leerkrachten voelen zich meer en meer verplicht om ook in hun vrije tijd beschikbaar te zijn, want die vragen en mailtjes blijven wel komen. Logischerwijs geven veel leerkrachten aan daar moeite mee te hebben. Want hoe kun je in deze digitale tijd toch je grenzen aangeven? Inmiddels erkent ook de Nederlandse werkgeversvereniging AWVN de gevaren hiervan.

Lees meer 
 Nijlpaardjes krijgen nieuw huis
Eind maart zijn we gestart met een leuke Facebookactie: een schattig nijlpaardknuffeltje winnen voor een hele klas of groep! We hebben leuke, mooie en hartverwarmende reacties ontvangen. Op 26 mei hebben we de winnaar bekend gemaakt: Ingrid ’t Hart. Haar dochter zit op Basisschool De Piramide. De Piramide is een Brede School gevestigd in een gloednieuw gebouw in Rijswijk

Lees meer 
 De randvoorwaarden voor een succesvol intranet
“Hoe wordt ons intranet een succes? Hoe stimuleer ik mijn leidinggevenden en medewerkers het intranet actief te gebruiken?” Veel scholen en besturen worstelen met deze vragen. Het gebeurt regelmatig: er is veel tijd en geld gestoken in een intranet, maar het wordt niet gebruikt. Dat is zonde, want een succesvolle interne community draagt bij aan de organisatiedoelen. Bovendien stralen medewerkers die zich verbonden voelen met hun organisatie dat gevoel ook naar buiten toe uit. Een intranet is een fantastisch medium om kennis uit te wisselen en de informatieverstrekking binnen uw organisatie te professionaliseren. Daarnaast bespaart het ook nog eens veel tijd en kosten.

Lees meer 
 Oudercommunicatie via handige school app
Een van onze specialisaties is ouderbetrokkenheid. We adviseren veel schoolbesturen en scholen over dit thema, dat op dit moment erg in de belangstelling staat. Om ouders te betrekken bij uw school is het belangrijk om goed te (blijven) communiceren. Om scholen hierbij te helpen, bieden we Social Schools aan, een oudercommunicatieplatform met handige app.

Lees meer 
 Hoe staat het met de ICT-deskundigheid binnen uw organisatie?
Het is het doel van iedere school: kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst. De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan razendsnel. Daarbij horen ook de veelbesproken 21ste eeuwse vaardigheden. Maar hoe kunt u als school of bestuur weloverwogen aan de slag gaan met ICT? Om te helpen met het beantwoorden van die vraag, hebben de PO Raad en Kennisnet recent het format vernieuwd voor het ‘implementatie- en investeringsplan voor ICT in het onderwijs’

Lees meer 
 Ouders ori├źnteren zich steeds vaker via het internet
Ouders hebben behoefte aan informatie over scholen die te vinden is op het internet. Dat blijkt uit onderzoek van de VO-raad.

Lees meer