Zonder goede content is een site nergens

Stelt u zich eens een prachtig vormgegeven schoolwebsite met een groot aantal functies voor. “Geweldig!” zult u in eerste instantie denken. Maar wat als u gaat lezen en stuit op onsamenhangende teksten, onduidelijk taalgebruik of typefouten. Bent u dan
- ondanks het waanzinnige design - nog zo enthousiast over deze website? Vindt u de school achter de website betrouwbaar overkomen? De kracht van tekst wordt vooral duidelijk als u zich bedenkt wat er over blijft van een website zonder enige tekstuele inhoud. Heel weinig eigenlijk. Het belang van tekst weegt net zo zwaar - zo niet zwaarder - als dat van het uiterlijk van de website.
 
Naast dat teksten onmisbaar zijn, zijn zij ook nog eens van invloed op het gedrag van uw bezoekers. Als een ouder op zoek is naar een basisschool, wilt u maar een ding wanneer hij uw website bezoekt: u wilt dat de ouder een goed beeld van uw school krijgt en een afspraak maakt voor een eerste gesprek. Door middel van de juiste formulering, heldere teksten en een passende tone of voice geeft u de ouders waarnaar zij op zoek zijn. Een ouder die meer wil weten over de openingstijden van uw kindcentrum moet binnen een paar seconden kunnen lezen dat zijn kind tussen 7 en 19 uur welkom is. Dit zorgt ervoor dat ouders overgaan tot actie (bijvoorbeeld aanmelding) of later weer terugkomen op uw website.
 
Neem eens een kijkje op een van de websites die wij hebben gemaakt. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Delen via: Facebook Twitter Linked-In Google+ Pinterest Email
Terug naar overzicht