Online zoeken naar een school

Het is niet voor niets een woord dat officieel te vinden is in Nederlandse woordenboeken: googelen. Zoekmachines op internet zijn tegenwoordig zo geïntegreerd in ons leven, dat de meeste mensen bij een prangende vraag als eerste stap Google erbij pakken. Dat gebeurt ook wanneer ouders op zoek zijn naar een (basis)school voor hun kind. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je school goed naar voren komt in Google? In de komende nieuwsberichten besteden we daar regelmatig aandacht aan.

SEO

SEO staat voor ‘search engine optimalisation’, oftewel zoekmachine optimalisatie. Met SEO zorg je ervoor dat je website hoger komt te staan in Google en meer bezoekers krijgt. Wanneer je online goed te vinden bent, zijn er ook meer mensen die via Google op je website terechtkomen. Bij zoekmachine optimalisatie is het niet alleen van belang dat er meer mensen op je website klikken, maar vooral dat die mensen gericht zoeken naar wat je aanbiedt. In het geval van scholen is het dus verstandig om erachter komen wat mensen in de buurt intypen als ze op zoek zijn naar een school.

Waarom optimaliseren?

Wanneer mensen op zoek zijn naar een product of een dienst, maakt tweederde van de mensen in eerste instantie gebruik van een zoekmachine. Miljoenen mensen zoeken dagelijks op het internet, en dan voornamelijk via Google. Ook (nieuwe) ouders zoeken op het internet naar scholen bij hen in de buurt, of naar scholen die passen bij hun visie. Driekwart van de gebruikers kijkt niet verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten. Belangrijk dus, dat je op deze eerste pagina naar boven komt. Doe je helemaal niets aan SEO, dan bestaat de kans dat je ver naar beneden zakt, of zelfs verdwijnt uit de zoekresultaten.

Wat kun je doen om te optimaliseren?

Er zijn verschillende manieren voor het optimaliseren van je website voor de zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zoekmachinevriendelijke teksten, onderzoek doen naar de meest populaire zoekwoorden, de website goed up-to-date houden en veel linkjes gebruiken naar andere pagina’s op je website. Niet alle tips die op internet te vinden zijn, zijn echter relevant voor de websites van scholen. Wél kun je met goed doordachte SEO ook als school beter naar voren komen in Google. Wij kunnen je daarbij helpen. En ben je benieuwd naar meer tips? Hou dan ons nieuws goed in de gaten.

Delen via: Facebook Twitter Linked-In Google+ Pinterest Email
Terug naar overzicht