Geen toestemming, geen foto op de site
​Heeft u ook foto’s van leerlingen op de website? Wettelijk gezien worden video’s en foto’s van leerlingen als persoonsgegevens beschouwd. Het plaatsen van het beeldmateriaal op internet (bijvoorbeeld op de website) wordt gezien als het verwerken van persoonsgegevens en zodoende is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) van kracht. Een van de eisen die de Wpb stelt, is dat zonder toestemming geen beelden gepubliceerd mogen worden.

Lees meer 
 Een beeld zegt meer dan…
Een beeld zegt meer dan… We zijn gewend geraakt aan het kijken naar beelden en vooral via digitale media. Lange teksten worden al gauw aan de kant geschoven; we willen snel en duidelijk worden geïnformeerd. Beeld en tekst zijn onlosmakelijk verbonden en hebben een grote invloed op de profilering en presentatie. Het maken en kiezen van de juiste beelden kan echter lastig zijn. Welke beelden plaatst u op de website en welke liever niet? 

Lees meer 
 “De website moet maar even wachten…”
​Dat klinkt velen bekend in de oren. Logisch, want de taken stapelen zich op en de tijd vliegt voorbij. Toch is een website net zo belangrijk als het schoolgebouw. Je komt de school digitaal binnen. Het is uw online visitekaartje en zoals het ook in reallife geldt: de eerste indruk is veelbepalend. Daarom worden speciaal voor onze bezoekers de 3 meest voorkomende redenen om de website aan zijn lot over te laten ontkracht en voorzien wij u van tips om wel met uw website aan de slag te gaan.

Lees meer 
 Eenvoudig communiceren met de app
​Communicatie wordt steeds toegankelijker en makkelijker. Ook de communicatie tussen school en ouders wordt alsmaar eenvoudiger gemaakt, onder andere door de ouderapp Mijnschoolinfo.

Lees meer 
 Zonder goede content is een site nergens
Stelt u zich eens een prachtig vormgegeven schoolwebsite met een groot aantal functies voor. “Geweldig!” zult u in eerste instantie denken. Maar wat als u gaat lezen en stuit op onsamenhangende teksten, onduidelijk taalgebruik of typefouten.
Bent u dan - ondanks het waanzinnige design - nog zo enthousiast over deze website? 

Lees meer 
 Goed advies via Google Analytics
Wordt mijn website goed bezocht? Welke pagina’s vinden ouders interessant? Zoeken potentiële ouders op mijn website naar onderwijs of juist naar opvang? Met behulp van Google Analytics krijgt u antwoord op deze en andere vragen. 

Lees meer 
 Update browsers
​Sinds kort kan de adresbalk in uw browser er anders uitzien dan voorheen. Dit heeft te maken met een update die alle moderne browsers (o.a. Google Chrome) onlangs hebben uitgevoerd. 

Lees meer 
 2017: internet is (bijna) overal
De ontwikkelingen op ICT-ebied gaan razendsnel. The Internet of Things komt steeds dichterbij. Wat dat precies is? Lees meer voor het antwoord.

Lees meer 
 In de wolken met werken in de cloud
“Oh, die mail heb ik niet gekregen hoor.” Wie hoort het nooit op een vergadering? Bijlages die verdwijnen (of, laten we eerlijk zijn: over het hoofd gezien worden). Een van de grootste trends in 2017? Werken in de cloud!

Lees meer 
 Online zoeken naar een school
Het is niet voor niets een woord dat officieel te vinden is in Nederlandse woordenboeken: googelen. Zoekmachines op internet zijn tegenwoordig zo geïntegreerd in ons leven, dat de meeste mensen bij een prangende vraag als eerste stap Google erbij pakken. Dat gebeurt ook wanneer ouders op zoek zijn naar een school voor hun kind. Hoe kun je ervoor zorgen dat je school goed naar voren komt in Google? In de komende nieuwsberichten besteden we daar regelmatig aandacht aan.

Lees meer