“De website moet maar even wachten…”
06-07-2017
​Dat klinkt velen bekend in de oren. Logisch, want de taken stapelen zich op en de tijd vliegt voorbij. Toch is een website net zo belangrijk als het schoolgebouw. Je komt de school digitaal binnen. Het is uw online visitekaartje en zoals het ook in reallife geldt: de eerste indruk is veelbepalend. Daarom worden speciaal voor onze bezoekers de 3 meest voorkomende redenen om de website aan zijn lot over te laten ontkracht en voorzien wij u van tips om wel met uw website aan de slag te gaan.

Lees meer 
 Eenvoudig communiceren met de app
06-07-2017
​Communicatie wordt steeds toegankelijker en makkelijker. Ook de communicatie tussen school en ouders wordt alsmaar eenvoudiger gemaakt, onder andere door de schoolapp Mijnschoolinfo.

Lees meer 
 Zonder goede content is een site nergens
09-06-2017
Stelt u zich eens een prachtig vormgegeven schoolwebsite met een groot aantal functies voor. “Geweldig!” zult u in eerste instantie denken. Maar wat als u gaat lezen en stuit op onsamenhangende teksten, onduidelijk taalgebruik of typefouten.
Bent u dan - ondanks het waanzinnige design - nog zo enthousiast over deze website? 

Lees meer 
 Goed advies via Google Analytics
09-06-2017
Wordt mijn website goed bezocht? Welke pagina’s vinden ouders interessant? Zoeken potentiële ouders op mijn website naar onderwijs of juist naar opvang? Met behulp van Google Analytics krijgt u antwoord op deze en andere vragen. 

Lees meer 
 Update browsers
09-06-2017
​Sinds kort kan de adresbalk in uw browser er anders uitzien dan voorheen. Dit heeft te maken met een update die alle moderne browsers (o.a. Google Chrome) onlangs hebben uitgevoerd. 

Lees meer 
 2017: internet is (bijna) overal
01-02-2017
De ontwikkelingen op ICT-ebied gaan razendsnel. The Internet of Things komt steeds dichterbij. Wat dat precies is? Lees meer voor het antwoord.

Lees meer 
 In de wolken met werken in de cloud
30-01-2017
“Oh, die mail heb ik niet gekregen hoor.” Wie hoort het nooit op een vergadering? Bijlages die verdwijnen (of, laten we eerlijk zijn: over het hoofd gezien worden). Een van de grootste trends in 2017? Werken in de cloud!

Lees meer 
 Online zoeken naar een school
28-11-2016
Het is niet voor niets een woord dat officieel te vinden is in Nederlandse woordenboeken: googelen. Zoekmachines op internet zijn tegenwoordig zo geïntegreerd in ons leven, dat de meeste mensen bij een prangende vraag als eerste stap Google erbij pakken. Dat gebeurt ook wanneer ouders op zoek zijn naar een school voor hun kind. Hoe kun je ervoor zorgen dat je school goed naar voren komt in Google? In de komende nieuwsberichten besteden we daar regelmatig aandacht aan.

Lees meer 
 Verkeersveiligheid neemt toe door kinder-app
03-10-2016
Kinderen hebben een grote fantasie. Wie kan het zich niet herinneren? Urenlang op een muurtje zitten, omdat je dacht dat er iets spannends gaande was in een gebouw. Puzzels oplossen tijdens een speurtocht om zo de wereld te kunnen redden. Bijna iedereen heeft zich als kind wel eens voorgedaan als geheim agent. Van die fantasie maken ze in Oslo goed gebruik bij het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Lees meer 
 ICT in het onderwijs: 4 randvoorwaarden
08-09-2016
Wie niet digitaal vaardig is, dreigt in de huidige samenleving buitenspel te raken. ICT is overal. Een reis boeken, solliciteren, boodschappen doen, een rekening betalen, bijna alles kan digitaal afgehandeld worden.
 
Ook in het onderwijs wordt het gebruik van ICT steeds belangrijker. Zo kan het leerlingen ondersteunen in hun leerproces. Maar het zorgt er ook voor dat scholen processen efficiënter in kunnen richten. Bovendien vergroot het de transparantie naar ouders toe en kan ICT ingezet worden om de communicatie met ouders te verbeteren

Lees meer